ΤΟ ΘΗΡΙΟ BARCA… ΞΥΠΝΗΣΕ!

Σε ένα από τα καλύτερα clasico των τελευταιών ετών η Barcelona κατάφερε να πάρει όχι απλώς μια νίκη, αλλά και μια ψυχολογική ανάσα που τη βρίσκει ένα βήμα πιο κοντά στη διεκδίκηση του τίτλου. Ειδικά με τον τρόπο που ήρθε αυτή η νίκη «πόνεσε» ακόμα περισσότερο το αντίπαλο στρατόπεδο.

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή. Από το 1ο κιόλας λεπτό δεν δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Ronaldo από τον Umtiti, ενώ στο 21’ ο Marcelo γλίτωσε κόκκινη μετά την αγκωνιά του στον Messi. Η Real λίγο μετά ευτύχησε να προηγηθεί με ένα γκολ του Casemiro που μετά από 2-3 replay καταλαβαίνεις ότι δεν είναι offside. Στη συνέχεια απάντησε ο Messi με ένα πολύ όμορφο γκολ στο 33’ κάνοντας το 1-1. Στο 73’ η Barcelona κατάφερε να προηγηθεί με υπέροχο σούτ του Racitic. Η μπάλα άρχισε να «βαραίνει» στα πόδια των Μαδριλένων και ο Ramos αποβλήθηκε δικαίως με απευθείας κόκκινη, μετά από σκληρό τάκλιν στον Messi αλλά παρόλα αυτά η Real ισοφάρισε στο 85’ σε 2-2 με τον James Rodriguez, ο οποίος είχε περάσει λίγα λεπτά πριν σαν αλλαγή.

Η Real κρατώντας το υπερπολύτιμο αυτό σκόρ «αγκάλιαζε» τον τίτλο, όμως φάνηκε άπληστη καθώς άφηνε κενούς χώρους και πίεζε για τη νίκη. Εκεί μίλησε για ακόμα μια φορά η κλάση του Messi. Με μια εκπληκτική αντεπίθεση που ξεκινά πίσω από το κέντρο και σκόρερ τον Αργεντινό, η Barca κλέβει το ματς λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Αδικαιολόγητη η Real σε αυτή τη φάση που έμεινε πίσω με 3 (!) μόλις παίκτες. Κάπως έτσι ήρθε το μεγάλο αυτό διπλό για τους Καταλανούς που έδειξαν στις κακές γλώσσες, οι οποίες έκαναν λόγω για «τέλος εποχής», ότι είναι ακόμα ζωντανοί. Με έναν εκπληκτικό Messi που δεν κατάλαβε από κλωτσιές και αγκωνιές και μια ομάδα που ήξερε τι ήθελε (και τελικά το πήρε στον αγωνιστικό χώρο), ήταν σαφέστατα ανώτερη και δίκαιη νικήτρια.

Παρά τη μεγάλη αυτή νίκη όμως, η Real εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο καθώς μπορεί να είναι ισόβαθμη με την Barcelona, όμως έχει ένα ματς λιγότερο. Στα εναπομείναντα 5 ματς είναι στο χέρι των Μαδριλένων να ξεχάσουν αυτή την εφιαλτική «μάχη» στο Bernabeu και να… βάλουν πλώρη για τίτλο. Αν κάνουν το απόλυτο θα κερδίσουν τον «πόλεμο»!

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Καζεμίρο (70′ Κόβατσιτς), Κρόος, Μόντριτς, Μπέιλ (39′ Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (82′ Χάμες Ροδρίγκες)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Λουίς Σουάρες, Αλκάθερ (70′ Αντρέ Γκόμες)

Scissors38th

 

Δείτε εδώ τα highlights του αγώνα:


[vc_row][vc_column][thb_gap height=”45″][thb_postcarousel title_position=”bottom-title” columns=”4″ navigation=”true” source=”size:20|post_type:post”][thb_gap height=”45″][/vc_column][/vc_row]