Firewatch

Η indie βιομηχανία παιχνιδιών έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της τα τελευταία χρόνια με πολλούς νέους τίτλους να ενθουσιάζουν το ευρύ κοινό κατά την ανακοίνωσή τους καθώς και κατά τη κυκλοφορία τους. Ένα από αυτά είναι το πολυαναμενόμενο και πολυσυζητημένο Firewatch της Campo Santo. Το Firewatch αποτελεί άλλο ένα exploration/ walking simulator παιχνίδι με έντονο αφηγηματικό στοιχείο και πολύ ιδιαίτερο στυλ γραφικών. Διαδραματίζεται στο Shoshone National Forest το 1989, όπου ο πρωταγωνιστής, Henry, ανέλαβε εθελοντικά τα καθήκοντα του πυροφύλακα ώστε να ξεφύγει από ορισμένα προσωπικά του προβλήματα. Όσο είναι εκεί, γνωρίζει τη Delilah, η οποία δουλεύει χρόνια ως πυροφύλακας σε έναν πιο μακρινό πύργο, η οποία τον καθοδηγεί και τον συντροφεύει μέσω ενός walkie talkie καθώς λαμβάνουν χώρα τα γεγονότα του παιχνιδιού (στα οποία για προφανείς λόγους δεν θα ήθελα να επεκταθώ).

Το απλό, ωστόσο όμορφο art style, σε συνδυασμό με τη μουσική και τα τοπία δημιουργούν μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα καθώς ο παίκτης εξερευνεί το δάσος και αλληλεπιδρά με το περιβάλλον. Ωστόσο δεν θα έλεγα πως είναι κάποιο από αυτά το πιο δυνατό στοιχείο του παιχνιδιού. Αναμφίβολλα, το μεγαλύτερο ατού του Firewatch είναι οι χαρακτήρες του, ο Henry και η Delilah. Οι διάλογοι και οι προσωπικότητές τους είναι τρομακτικά αληθοφανή, και, σε συνδυασμό με το καταπληκτικό voice acting, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά κάτι που, προσωπικά, δεν έχω δει σε πολλά παιχνίδια, ή και σε άλλα μέσα (ταινίες, σειρές κλπ). Αυτοί οι χαρακτήρες αστειεύονται, παρεξηγούνται, στεναχωριούνται και φοβούνται όπως εγώ και εσύ, και αναπτύσσουν μια σχέση οικειότητας μόνο μέσω ενός ασύρματου.

Αν δεν είναι αρκετά προφανές, θα μπορούσα να γράψω ένα ολόκληρο έπος για τους χαρακτήρες του Firewatch, αλλά θα ήταν ίσως καλύτερο να αφιερώσετε γύρω 5-6 ώρες και να βιώσετε μόνοι σας αυτά που έχει να προσφέρει αυτό το παιχνίδι. Κλείνω μόνο λέγοντας πως αν και δεν υπήρχε ιδιαίτερο gameplay, από άποψη διαλόγων και χαρακτήρων, το Firewatch θα πρέπει να θεωρηθεί το σπουδαιότερο παράδειγμα, και ελπίζω πολλοί επόμενοι τίτλοι, ειδικά ΑΑΑ, να εμπνευστούν από το παράδειγμά του.

Βαθμολογία: 10/10.

Tofa


[vc_row][vc_column][thb_gap height=”45″][thb_postcarousel title_position=”bottom-title” columns=”4″ navigation=”true” source=”size:20|post_type:post”][thb_gap height=”45″][/vc_column][/vc_row]