Τι είδαμε στο 2ο επεισόδιο του Game of Thrones

Μετά το πρώτο επεισόδιο της 7ης σεζόν, το οποίο λειτούργησε σαν υπενθύμιση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται όλοι οι χαρακτήρες της σειράς, μπαίνουμε σιγά σιγά στην δράση.

Το δεύτερο επεισόδιο, με τίτλο “Stormborn”, ξεκινά με την πρώτη σκηνή να εκτυλίσσεται στο Dragonstone. Μια ξαφνική επίσκεψη της Melisandre έρχεται για να θυμίσει στην Daenerys την προφητεία στη Βαλυριανή γλώσσα, η οποία λέει ότι η μεγάλη νύχτα έρχεται και ένας πρίγκηπας ή πριγκίπισσα θα είναι αυτός που θα φέρει ξανά την αυγή «The Long Night is coming. Only the prince or the princess who was promised will bring the dawn». Η φράση αυτή προοικονομεί έναν από τους τρόπους, ίσως το μοναδικό, που μπορεί να αντιμετωπιστεί η απειλή των White Walkers. (περισσότερες λεπτομέρειες για την προφητεία θα βρείτε εδώ)

Στη συνέχεια η πλοκή ακολουθεί την τεχνική ντόμινο (όπως και στο πρώτο επεισόδιο). Η Daenerys εμπιστεύεται την κρίση του Tyrion και στέλνει κοράκι στον Jon Snow, καλώντας τον στο Dragonstone για να δηλώσει υποταγή και να συμμαχήσει μαζί της εναντίον της Cersei. Η διαφενόμενη συμμαχία δείχνει να φέρνει σε αρκετά μειονεκτική θέση την τελευταία, η οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει συμμάχους και ζητά την συνδρομή του Lord Tarly, ενώ o Maester Qyburn της παρουσιάζει ένα κρυφό όπλο με το οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει τους δράκους της Daenerys.

H μητέρα των δράκων φαίνεται πιο δυνατή από ποτέ, και έχοντας στην σκακιέρα της δυνατά πιόνια, όπως τους οίκους του Dorne, των Tyrell και τα αδέρφια Greyjoy καταστρώνει μαζί με τον Tyrion τις επόμενες της κινήσεις. Στο παρασκήνιο ο Samwell προσπαθεί να θεραπεύσει τον Ser Jorah Mormond (greyscale) με μια θεραπεία που δεν έχει πετύχει ποτέ και η Arya μαθαίνει ότι ο Jon έγινε Βασιλιάς του Βορρά και αποφασίζει να πάει να τον βρει. Στο δρόμο την περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη, αφού συναντά το θηλυκό λύκο της, τη Nymeria, την οποία είχαμε να δούμε από την πρώτη σεζόν, όπου η Arya την φυγάδευσε για να μην την σκοτώσουν οι Lannister μετά την επίθεση της στον μετέπειτα αδικοχαμένο (χαχαχα) Joffrey.

Στις τελευταίες σκηνές βλέπουμε τον Jon, παρά τις αντιρρήσεις της Sansa και του στρατού του, να αποφασίζει το ταξίδι του προς το Dragonstone με τον Ser Davos, και τον στόλο της Daenerys να ξεκληρίζεται από τον Euron Greyjoy και τον σιδηρό του στόλο. Με αυτό τον τρόπο προετοιμάζεται το έδαφος για τον επόμενο επεισόδιο, αφού ο Euron κρατά την υπόσχεση του προς την Cersei, ότι θα γυρίσει στο King’s Landing μόνο με ένα μεγάλο και αντάξιο της δώρο. Τί καλύτερο λοιπόν από την καταστροφή του στόλου της Daenerys, τον ίδιο με το στόλο του ως σύμμαχο και το κεφάλι της Yara Greyjoy (λέω εγώ τώρα…), μιας από τις πιο ικανές γυναίκες πολέμαρχους της σειράς. Ήδη κυκλοφόρησε το trailer του τρίτου επεισοδίου που τελειώνει με την σκηνή που όλοι περιμένουμε. Την πρώτη συνάντηση του Jon με την Daenerys. Η δράση τώρα ξεκινά. Απολαύστε υπεύθυνα.

Βασίλης


[vc_row][vc_column][thb_gap height=”45″][thb_postcarousel title_position=”bottom-title” columns=”3″ navigation=”true” source=”size:20|post_type:post”][thb_gap height=”45″][/vc_column][/vc_row]