Οι 4 καλύτερες σειρές που ξεκίνησαν το 2017 για να καείς τα Χριστούγεννα

Ναι, το ξέρω, κάθε χρόνο στην Αμερική βγαίνουν δεκάδες καινούριες σειρές. Τα τοπικά, τα εθνικά αλλά και τα διαδικτυακά κανάλια επενδύουν αρκετά εκατομύρια σε ακριβές, καλογυρισμένες παραγωγές και προσλαμβάνουν καταξιωμένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες (οι οποίοι μερικά χρόνια πριν σνόμπαραν τα σίριαλ). Επιπλέον, ανατροφοδοτούν την επιτυχία τους στέλνοντας τους πρωταγωνιστές να μιλήσουν σε δημοφιλή talk shows αλλά και δημιουργόντας καινούριες σειρές στις οποίες γίνεται σχολιασμός μιας άλλης σειράς και οι οποίες με τη σειρά τους έχουν επιτυχία(πχ Stranger Things και Beyond Stranger Things στο Netflix)!

Γίνεται, λοιπόν, να συγκεντρωθούν οι καλύτερες σειρές του 2017 σε ένα άρθρο; Γίνεται γιατί η λέξη «καλύτερος» έχει ταυτόχρονα τη σημασία της ατομικής αλλά και της καθολικής αποδοχής. Με άλλα λόγια, αν μια σειρά δεν αποκτήσει κάποια δημοφιλία, είτε λόγω περιεχομένου, είτε λόγω συντελεστών, είτε και των δύο, δύσκολα θα μπει κάποιος στον κόπο να τη δει, ίσως δε μάθει καν την ύπαρξή της. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι αν αρέσει σε όλους τους άλλους θα αρέσει και σ’ εκείνον. Ας δούμε, όμως, μερικές απ’ αυτές που έχουν αποδοχή σε διεθνές επίπεδο αλλά έχουν ταυτόχρονα και τη δική μου.

  1. Mindhunter
    Ένα από τα φετεινά διαμάντια του Netflix που ήρθε για να μείνει. Βασισμένη σε βιβλίο το οποίο αφηγείται τα πραγματικά γεγονότα της προσπάθειας δύο αστυνομικών του FBI τη δεκαετία του ’70 να βάλουν σε τάξη τις πληροφορίες της υπηρεσίας σχετικά με τα χαρακτηριστικά των κατα συρροή δολοφόνων, δημιουργώντας έτσι μια βάση δεδομένων. Πέφτει σε κλισέ; Σίγουρα, αλλά κερδίζει πάρα πολύ χάρη στη χημεία και το ταλέντο των δύο πρωταγωνιστών, τις πολύ καλογραμμένες εξελίξεις στους χαρακτήρες αλλά και άπο το γεγονός ότι προσφέρει μια ματιά «πίσω από την κουρτίνα». Δεν ακούς απλά για το λεγόμενο profiling των εγκληματιών σαν να είναι δεδομένη γνώση (όπως για παράδειγμα στο Criminal Minds) αλλά σου δίνεται η ευκαιρία να δεις πώς όλο αυτό ξεκίνησε και σχηματίστηκε. Άλλωστε δεν εστιάζει τόσο στις ικανότητες των αστυνομικών, αλλά στα απίστευτα όρια που μπορεί να ξεπεράσει ο ανθρώπινος νους. Στην παραγωγή συμμετείχε η Charlize Theron και στη σκηνοθεσία ο David Fincher. Τι περιμένεις λοιπόν;
    Δεύτερη σεζον: Θα υπάρξει, αλλά δεν ξέρουμε πότε.
  2. Handmaid’s Tale
    Θα το παραδεχτώ, πρωτάκουσα γι’ αυτό όταν σάρωσε τα Emmy’s. Η υπόθεση είναι τρομερά ενδιαφέρουσα: Σε ένα όχι-και-πολύ-μακρινό μέλλον η υπογεννητικότητα πλήττει τις ΗΠΑ. Τον γενικό πανικό εκμεταλλέυεται ένα θρησκευτικό-στρατιωτικό καθεστώς που επιβάλλεται με τη βία και υποχρεώνει όλες τις γόνιμες γυναίκες να παίζουν το ρόλο της παλλακίδας σε σημαντικές οικογένειες για να αυξηθούν οι πιθανότητες γέννησης παιδιών. Τα μηνύματα είναι πολλά και διάφορα αλλά όχι τόσο φορτικά ώστε να φανεί επιτηδευμένο. Την παράσταση κλέβει η μέχρι τώρα σχεδόν άγνωστη πρωταγωνίστρια Elisabeth Moss της οποίας η λιτή τεχνική ταιριάζει άψογα με το ζοφερό κλίμα της σειράς. Είναι αλληγορία για την κυβέρνηση Trump; Ίσως, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν είναι ιστορική αλλά dystopian και η υπερβολή είναι αναπόσπαστο κομμάτι του είδους. Άλλωστε είναι βασισμένη σε βιβλίο της Margarette Atwood γραμμένο 30 χρόνια πριν. Απλώς τα τηλεοπτικά στούντιο είναι εξπέρ στο να πιάνουν το κλίμα της εποχής.

    Δεύτερη σεζόν: Θα υπάρξει, το 2018
  3. Big Little Lies
    Τι συμβαίνει όταν πέντε υπερδιάσημες ηθοποιοί μαζεύονται σε μία σειρά; Θρίαμβος.
    Στο παραθαλάσσιο Μόντερει της Καλιφόρνια, οι μαμάδες της πρώτης δημοτικού έρχονται σε σύγκρουση μετά από ένα περιστατικό βίας στο σχολείο. Ταυτόχρονα μέσω αποσπασματικών σκηνών μεταφερόμαστε στο άμεσο μέλλον στο οποίο οι υπόλοιποι κάτοικοι της πόλης φαίνονται να δίνουν καταθέσεις στην αστυνομία σχετικά με έναν φόνο. Κάθε οικογένεια έχει τα δικά της προβλήματα, το ένα πιο ρεαλιστικό απ’ το άλλο και οι χαρακτήρες αναλύονται διεξοδικά χωρίς να κουράζουν. Τα παιδάκια είναι καταπληκτικά και κυρίως ο τηλεοπτικός γιος της Shailene Woodley, ο οποίος πήρε και το ρόλο του Young Sheldon στο ομώνυμο spin off του Big Bang Theory. Τέλος, στα πολύ μεγάλα συν είναι το καταπληκτικό soundtrack. Μάλιστα, ο Michael Kiwanuka, δημιουργός του τραγουδιού των τίτλων αρχής ήρθε πρόσφατα στη χώρα μας. Αν λοιπόν το πρώτο ένστικτο σας είναι ότι πρόκειται για μια σειρά «γυναικεία», «απλοική» ή οτιδήποτε άλλο, να το επανεξετάσετε.

    Δεύτερη σεζόν: Θα υπάρξει, το 2018
  4. A Series Of Unfortunate Events
    Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γνωρίζετε αυτήν την πανέξυπνη και μυστηριώδη σειρά βιβλίων και να έχετε απογοητευτεί από την σύμπτυξη των τριών πρώτων σε μία ταινία το 2004. Τα τρία χαρισματικά αδέρφια Μποντλαίρ χάνουν τους γονείς τους σε μία πυρκαγιά και αφήνονται στην κηδεμονία του σατανικού μακρινού τους θείου κόμη Όλαφ που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πάρει την περιουσία τους. Η σειρά είναι καταπληκτική μεταφορά, όχι μόνο στην ακρίβεια της πλοκής αλλά κυρίως από άποψη ατμόσφαιρας. Γρήγορη, σκοτεινή και ανάλαφρη ταυτόχρονα, γεμάτη από αριστοτεχνικά λογοπαίγνια – χαρακτηριστικά σχέδον αυτούσια παρμένα απ’ τα βιβλία. Θα χρειαστείτε λίγο χρόνο για να μπείτε στο σουρεαλιστικό κλίμα αλλά μετά δε θα το χορταίνετε. Θα πω ψέμματα αν ισχυριστώ πως δε θα βλεπα οτιδήποτε στο οποίο έχει κάποιο ρόλο ο Neil Patrick Harris, ο αγαπημένος μου όλων των εποχών Barney από το How I Met Your Mother, πόσο μάλλον εδώ που έχει τον πρωταγωνιστικό. Παρολα αυτά, επιμένω πως η σειρά αξίζει ανεξαρτήτως.

    Δεύτερη σεζόν: Θα υπάρξει, το 2018

 

[vc_row][vc_column][thb_gap height=”45″][thb_postcarousel title_position=”bottom-title” columns=”3″ navigation=”true” source=”size:20|post_type:post”][thb_gap height=”45″][/vc_column][/vc_row]