Κινούμενα σχέδια για ενήλικες : Archer

Με αφορμή τη σχετικά πρόσφατη πρεμιέρα του 8ου κύκλου του Archer, έκρινα σκόπιμο να κάνω ένα μικρό review για αυτή τη θαυμάσια σειρά που πιθανότατα να έχει περάσει κάτω από τα ραντάρ σας. Όπως δηλώνει και ο τίτλος, το Archer πρόκειται για μια animated σειρά που σε καμία περίπτωση δεν είναι κατάλληλη για παιδιά. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως ανήκει στην ίδια κατηγορία με family guy και south park, καθότι η ιστορία έχει δομή και το χιούμορ του δεν στηρίζεται μόνο σε άκυρες καταστάσεις και σκετσάκια. Η σειρά πραγματεύεται τη καθημερινή ζωή του Sterling Archer, μυστικού πράκτορα στη ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών της μητέρας του, καθώς και του υπόλοιπου προσωπικού της εταιρίας. Φυσικά, οι καταστάσεις της σειράς δεν είναι τόσο φυσιολογικές όσο ίσως θα περίμενε κανείς, καθώς κάθε ένας από τους ήρωες της σειράς έχει διάφορα προβλήματα προσωπικότητας, ψυχολογικής ή και ψυχιατρικής φύσεως, με τον ίδιο τον Archer να αποτελεί χρυσορυχείο για τον Φρόιντ. Οι ιστορίες των επεισοδίων κυρίως περιστρέφονται γύρω από τις επικίνδυνες αποστολές και τη προσωπική ζωή του Archer παράλληλα με τις τρελές περιπέτειες των υπόλοιπων υπαλλήλων της εταιρίας, ενώ υπάρχει μια πιο μεγάλη πλοκή γύρω από τη φύση της μυστικής υπηρεσίας η οποία ξετυλίγεται σταδιακά.

Το χιούμορ της σειράς στηρίζεται τόσο στις απαράδεκτες συμπεριφορές των χαρακτήρων, όσο και σε αναφορές και running gags που μπορεί να διαρκούν κυριολεκτικά από το πρώτο επεισόδιο μέχρι και τους τελευταίους κύκλους. Ιδιαίτερα για τους πιο παρατηρητικούς  θεατές, αυτού του είδους οι αναφορές θα δώσουν πολύ μεγαλύτερη αξία στη σειρά. Αξίζει να σημειωθεί πως το στυλ των αστείων παραπέμπει αρκετά στο Arrested Development, το οποίο μάλιστα μοιράζεται και ορισμένα μέλη του cast με το Archer.

Συνοψίζοντας, το Archer αποτελεί μια από τις πιο έξυπνες κωμικές σειρές κινουμένων σχεδίων εκεί έξω, που ωστόσο δεν έχει γίνει τόσο γνωστή εκτός των ΗΠΑ. Για εμένα αποτελεί και μια από τις καλύτερες κωμικές σειρές γενικά, καθώς περιλαμβάνει καλογραμμένους χαρακτήρες (ανεξαρτήτως προσωπικότητας), σχετικά ενδιαφέρουσα πλοκή, ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια και τη συνεκτικότητα της ιστορίας και σίγουρα πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ.

Βαθμολογία: 9/10

Χάρης
[vc_row][vc_column][thb_gap height=”45″][thb_postcarousel title_position=”bottom-title” columns=”4″ navigation=”true” source=”size:20|post_type:post”][thb_gap height=”45″][/vc_column][/vc_row]